perjantai 19. joulukuuta 2014

Pientä muutosta peliin




   Voisin kirjoittaa TAAS KERRAN muutaman sanasen kuinka sekaisin unirytmini on, mutta taidan kuitenkin jättää sen tekemättä. Kyllä te tiedätte aikaisempien tekstien perusteella, että ei se ole taaskaan ihan putkeen mennyt... :/

   Unisekoiluiden jälkeen salilla oli vuorossa ensimmäinen hypertrofia-treeni kevennyksen jälkeen ja teinkin heti siihen pari pientä muutosta.

  1. Selkäliikkeiden valikoima muuttui
  2. Olkapääliikkeiden järjestys päälaelleen
  3. Takaolkapääliike mukaan kuvioihin
   Näillä muutoksilla toivon saavani enemmän irti tästä ehkäpä minulle kaikkein vaikeimmasta treenistä. Ja tuolla vaikeudella tarkoitan enemmänkin sitä, että nimenomaan tämä kyseinen selän ja olkapäiden treeni on kaikkein vaikein saada osumaan oikeisiin kohdelihaksiin ja täten stimuloimaan lihaskasvua. Ajatuksen on pakko olla ihan täysin mukana ja työ on tehtävä 100% kohdelihaksella niin silloin saattaa olla pienen pientä toivetta siitä lihaskasvusta. 

   Otin tosiaan mukaan takaolkapääliikkeen ja erittäin poikkeuksellisesti teen sen vielä ensimmäisenä olkapääliikkeenä. Tällä pyrin saamaan kunnon pumpin takaolkapäihin heti alkuun, joka tukevoittaa olkapäänseudun lihaksistoa ja kun teen vielä raskaimman liikkeen (pystypunnerruksen) viimeisenä liikkeenä niin siinä loukkaantumisriski pienenee kun ei pääse käyttämään yhtä suuria painoja. Ja toimii hyvänä etukäteisrasittajana ajatellen muita liikkeitä!

  Hieman hakemista oli liike, koska en ole tuota nimenomaista liikettä käsipainoilla oikeastaan koskaan tehnyt ja takaolkapäiden treenaus on tapahtunut suurimmaksi osaksi taljoissa.




   Katsokaapa tuo video ellette jo ole ja todetkaa kuinka Tuntuma tekee ensimmäisenä liikkeenä takaolkapäät, joka johtaa hervottomaan pumppiin sekä saa koko olkapäänseudun näyttämään erittäin muhkealta. Uskaltaisin väittää, että pääsin itsekin lähes samanlaiseen tulokseen omilla lihaksillani ja ehkä jopa ensimmäistä kertaa eläissäni näin miltä takaolkapää näyttää! Paino kuitenkin sanalla ehkä, koska tämä kaikki taisi olla loppujen lopuksi vain sitä kuuluisaa silmänlumetta..


Selkä/Olkapäät HYPERTROFIA 3 (10)

  • 1. Kulmasoutu (nopeusvoima)   60kg   6x3
  • 2. Leuanveto MO   3x6-8
  • 3. Ylätalja kapealla kahvalla   60kg   3x10-12
  • 4. Incline DB Shrugs   21kg   2x15
  • 5. Kajakkisoutu   25-30kg   3x8-10
  • 6. Takaolkapäät istuen kp   5-7kg   4x12-15
  • 7. Vipunostot sivulle kp   5-7kg   3x15
  • 8. Pystysoutu tangolla   36kg   2x12
  • 9. Pystypunnerrus kp   21-26kg   3x8-12

58 minuuttia.



   Kuten tarkkasilmäisimmät voivat huomata niin mukana on myös paljon puhuttu kajakkisoutu!




Niin joo, tein tänään hieman leipomuksia. Ostin aikoinaan MyProteinilta tuollaista Protein Muffin Mixiä, josta tein ohjeen mukaan nelisen kappaletta muffinseja. Terästin niitä vielä vadelmilla, mustikoilla sekä mansikoilla, jotka osaltaan johtivat siihen, että ei mennyt tämäkään epistola ihan putkeen. Jäiset marjat johtivat siihen, että ei tahtonut ihan muffinsien rakenne kestää vaan meni lusikoimiseksi leivonnat :D






And as always.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti