sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Kevennyksen lopettelua




   Nyt jos katsotte alhaalta mihin aikaan tämä blogiteksti on julkaistu niin saatatte hämmästyä miten olen saanut itseni ylös tähän aikaan ja vieläpä tietokoneen äärelle! Selitys tälle on kuitenkin yksinkertainen sillä piti herätä vähän neljän jälkeen ja heittää R-a-k-a-s vaimo Helsinki-Vantaan lentokentälle sillä hän lähtee kolmeksi viikoksi ulkomaille työmatkalle. Kyllä, tästä johtuen jään aivan yksin tänne pelottavaan, kylmään, synkkään ja masentavaan Pohjolaan koko joulun ajaksi :´(




 
Kolmisen tuntia kerkeän ottaa löysästi tässä ennen kuin täytyy/pääsee työmaalle reiluksi 12 tunniksi. Toisaalta ihan kiva olla sunnuntaina töissä, koska a) sunnuntai tunnit juoksevat vinhaa vauhtia ja b) harvoin tulee loppujen lopuksi sunnuntaisin oltua töissä. Mutta sitten taas en olisi pistänyt pahakseni jos olisi ollut tämä päivä vapaata, koska olisin viettänyt sen täysin lepäilyn + lihashuollon parissa täydennettynä runsaalla aterioinnilla.

Deload is over!


   Eilen kävin tekemässä viimeisen kevennetyn treenin ja sen myötä saatiin käytännössä koko tämä ensimmäinen kevennysjakso pakettiin. VIHDOIN JA VIIMEIN! Oiskohan tässä jo tiistain treenistä lähtien ollut palava halu päästä vetämään kunnon treeniä kropalle ja nimenomaan sellaista progressiivista settiä, jossa jokaisessa treenissä saa heittää lisää malmia tankoon ja lihaksia särkee sen myötä niin pjerkeleesti!

   Tekisi mieli sanoa, että tälläinen kevennetty humppa oli ihan perseestä ja jarrutti sekä katkaisi kehityksen kovalla kädellä. Mutta kun ajattelee sillä pienellä järjellä joka meikämannelle on suotu niin ei se tilanne tietenkään näin ole. Kevennyksestä oli huomattavaa hyötyä hermoston palautumisen kannalta sekä tuon psyykkeen raiteilleen saamisessa sillä ennen deloadia ei oikein tehnyt mieli treenata ja maailma näytti synkältä sen seurauksena. Nyt kun on taas halu kasvaa isoksi möröksi niin yllättäen maailma näyttää aurinkoisemmalta! On se vaan helppoa, hahaha!

   Kevennyksen toteuttamisesta minulla ei sinänsä ole mitään valittamista, mutta heitän itselleni kysymyksen, että olisiko kannattanut pitää muutaman päivän lyhyempi deload? Ehkä, ehkä ei. Vaikea sanoa näin ensimmäiseksi kerraksi. Fakta kuitenkin on se, että hieman pidemmästä (siis muutama hassu päivä) ei ole yhtään mitään haittaa pitkässä juoksussa varsinkaan kun nyt kevennyksien treenipainot pyörivät siellä 60-70% normaaleista. Tästä tykkäsin kun sain pidettyä sitä "tatsia" yllä painoihin eikä tarvinnut ihan pelkkää tankoa tai 1 kilon kässäreitä heilutella.

   Tänään kun pääsen töistä siinä yhdeksän jälkeen ja kotiin vaapun niin hyvin nopeasti otan suunnan kohti (tyhjää) sänkyä. Vähintään sellaiset 10 tunnin unet kun otan alle niin siitä on mukava herätä maanantaihin rauhassa ja lähteä tekemään se ensimmäinen kova treeni yläkropalle. Voima-päivän merkeissä mennään ja todella mielenkiinnolla odotan mitä tuleman pitää, toivottovasti ei ihan täyttä ruskeaa vetistä kakkaa. Hyvät alkulämmittelyt, kokeillen suurempiin painoihin ja kunnon POWER-asenne päälle niin eiköhän siitä hyvä tule! Stick around niin näette miten treeni meni...

   Katsokaas ihmiset kuinka hieno tuliainen saatiin! Kiitos Maria ja Antti <3!







Änd äs olveis.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti