maanantai 3. marraskuuta 2014

Pääliikkeiden kierrätystä




   Se perjantain ja lauantain välinen yövuoro verotti muuten yllättävän paljon voimia myös tulevilta päiviltä. Lauantaina en jaksanut tehdä oikeastaan mitään muuta paitsi käydä treenaamassa ja illalla uni maistui makealta. Sunnuntaina heräsin, olin töissä 12 tuntia ja menin nukkumaan. Siinä viikonloppu lyhykäisyydessään :D En jaksanut edes lauantaista treeniä tänne raapustaa saatikka mitään muutakaan materiaalia tuottaa. Tämän voi toisaalta tulkita hyväksikin asiaksi, koska eihän kukaan jaksa näitä tekstejä lukea päivittäin. Ei makeaa mahan täydeltä!






Yläkroppa VOIMA 1 (4)


  • 1. Yhden käden soutu kp   41-46kg   3x5
  • 2. Leuanveto VO   12,5kg   2x6
  • 3. Räkkileuat   20,75kg   2x8
  • 4. Penkki kp   41kg   3x5
  • 5. Dippi   32,5kg   2x6
  • 6. Pystypunnerrus kp   33,5kg   3x8
  • 7. Hauiskääntö mutkatangolla   38kg   3x6
  • 8. Skull Crusher mutkatangolla   35,5kg   3x8

71 minuuttia.


   Tosiaan nyt tänään pärähti käyntiin neljäs PHAT viikko, joka käytännössä tarkoittaa sitä, että pääliikkeet (Kulmasoutu, penkkipunnerrus ja kyykky) menevät vaihtoon kolmeksi viikoksi. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että näistä liikkeistä luovuttaisiin vaan ne lähinnä vain korvataan liikevariaatioilla. Esimerkiksi tänään kulmasoudun tilalle otin yhden käden soutua käsipainolla ja penkkipunnerruksen tilalle käsipainopenkkiä. Hieman hakemista oli liikkeiden kanssa, mutta eiköhän se taas tästä lähde menemään. Mielenkiintoista nähdä millaista on palata takaisin normi kulmasoutuun ja penkkipunnerrukseen kolmen viikon päästä ja pidemmällä tähtäimellä vice versa. Onko ihan täyttä tuskaa vai onko voimat lisääntyneet vaikka ei ole liikettä tehnyt kolmeen viikkoon? Jäämme/ainakin minä jään innolla odottamaan.

   Miksi ihmeessä sitten tälläistä kierrätystä? No ensinnäkin ihan vain sen takia, että ohjelman luoja Layne Norton tälläistä suosittelee! Ja toiseksi, tästä on ymmärtääkseni tärkeää apua progression ylläpitämisessä pidemmässä juoksussa. Ei pääse kroppa tottumaan ja niin edelleen. 

   Mutta kuten sanottua, niin jään innolla odottamaan kropan reaktiota tälläiseen pieneen kierrättämiseen. Ollaan kuitenkin niin alussa tämän PHAT-homman kanssa, että kaikki on vielä uutta ja opittavaa on. 


And As Always.




   






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti