maanantai 10. marraskuuta 2014

Pimp your weights




   Käsipainojen kanssa saattaa välillä tulla sellainen ongelma (tai ainakin meille heikoille tulee), että seuraavat salin painot ovat liian suuret sen hetkisille voimatasoillesi. Viimeksi tein käsipainopenkkiä 41 kilosilla ja Puodin seuraavat käsipainot ovat 46 kiloiset, joten välimallin painoja ei salilla ole. Tällä hetkellä voimat eivät riitä pahemmin liikuttelemaan 46 kilosia ja 41 kilosista täytyisi päästä eteenpäin, jotta progressio pysyisi yllä.

   Itse ratkaisin tämän ongelman teippaamalla 1,25 kilon lättyjä kaksi kappaletta käsipainojen päihin ja voilá! You got yourself 43,5 kilon käsipainot!

   Aluksi teippasin vain käsipainojen toiseen päähän 2,5 kilon levypainon, mutta tämä ratkaisu tuotti niin pahoja tasapaino-ongelmia, että oli pakko päätyä teippaamaan molempiin päihin 1,25 kilon levypainot. Ongelma ratkesi tällä, mutta jäi sen verta kaivelemaan tuo ensimmäinen höösäys-sarja vaikka sainkin siinä vaadittavat viisi toistoa, niin tein kokonaisuudessaan neljä sarjaa kolmen sijasta.




   Eihän tuo "kauniilta" näytä, mutta mitä väliä. Jos se toimii (ja sehän toimi) niin ei ainakaan meikäläistä kiinnosta pätkääkään mitä muut ajattelee tälläisestä pienestä modifioinnista.






   Niin siis, korostettakoon vielä leikkimielisesti, että vahvoja ihmisiähän tälläinen teipillä pelleileminen ei koske :D He vain ottavat suuremmat painot telineestä ja rykivät niillä menemään. Minä en ole vahva ja näin minä joudun tekemään ;´( Toisaalta olen kyllä joskus liikutellut reiluja 50 kilon käsipainoja penkkipunnerruksessa, mutta taaskaan sillä ei ole mitään väliä, koska se ei kerro tämän hetkisistä voimatasoista mitään.

   Vanhalla salillani (GB Gym) oli hemmetin hyvät magneettiset lisäpainot aina jostain 0,25 kilosta 1,5 kiloon, joilla pystyi lisäämään vastusta muun muassa käsipainoliikkeisiin. Harmi vaan, että Puodilla on tuollaisia kumipäällysteisiä painoja, koska muuten olisin varmaan hankkinut jostain itselleni samanlaisen magneettisen painosetin kuin GB:llä oli.





Yläkroppa VOIMA 1 (5)


  • 1. Yhden käden soutu   51kg   3x5
  • 2. Leuanveto VO   15kg   2x6
  • 3. Räkkileuat MO   22kg   2x8
  • 4. Penkki kp   43,5kg   4x5
  • 5. Dippi   35kg   2x6
  • 6. Pystypunnerrus kp   33,5kg   3x7-8
  • 7. Hauiskääntö mutkatangolla   38kg   3x8
  • 8. Skull Crusher mutkatangolla   38kg   3x6-8
  • 9. Captains of Crush-puristelua   #1   3x6 per käsi

90 minuuttia.


   Olkapäät oli selvästi väsyneet ennen pystypunnerrusta, koska jo ensimmäinen sarja oli ihan täyttä tuskaa. Koitin aluksi liikutella 36 kilon känkkäreitä, mutta nope. Ei liikkunut kuin kolme senttiä ylös, jonka jälkeen vaihto 33,5 kiloisiin. 

   Otin uutena liikkeenä treenin loppuun Captains of Crushien puristelua molemmille käsille. Eli puristusvoimaa haetaan ja ykkös-CoC:lla lähdetään liikkeelle.



   Kauppareissulta tarttui muuten pari pleikkapeliä halvalla mukaan joita pääsee pimentyvissä syysilloissa hakkaamaan! Kesällä en tietoisesti pelannut kertaakaan/hankkinut uusia pelejä niin nyt voi hyvällä omalla tunnolla pelata yöt läpeensä. Huomenna joudun kyllä menemään töihin ja kaipa tässä jotain lihastakin yritetään kasvatella niin ehkä se uni on (taas kerran) järkevämpi ratkaisu :/





And as always.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti