tiistai 4. marraskuuta 2014

Entäs se maastaveto?




   Tässä meikäläisen PHAT-jaossa on pieni ongelma kyykyn ja maastavedon sijoittelun kannalta sillä kyykkyjä tulee tehtyä kolmena viikkona neljästä, mutta maastavetoa vain yhtenä viikkona neljästä. Tämä on kyllä ihan suunniteltua sillä haluan keskittyä enemmän kyykkyyn kuin maastavetoon sillä uskon saavani parempaa kehitystä kyykkyjen kautta. Maastavetoa en ole oikeastaan koskaan tehnyt muutamaa hassua treenikertaa lukuunottamatta ja siitä syystä koko liike on hieman oudohko minulle.

   Näistä huolimatta otan nyt alakroppa-päiville maastavedon mukaan ns. harjoitteluliikkeenä, jossa painot ovat naurettavia, mutta fokus on täysin tekniikan sekä luontevuuden kuntoon saamisessa. Muutama sarja ennen varsinaista treeniä ja kokeillen hieman eri juttuja siinä samalla. Tänään neljään sarjaan meni aikaa ehkä sellaiset 20 minuuttia ja tätä aikaa en siis laskenut varsinaiseen treeniaikaan, joka alkaa aina ensimmäisestä kovasta sarjasta.

   Maastaveto tuntui jopa yllättävän skulaavalta tänään ja jotenkin innostuin siitä noin ihan vain liikkeenä. Onhan maastaveto ihan kuningasliike ja olisi sulaa hulluutta jättää se pois treeneistä romukoppaan mätänemään. Ongelmaksi tässä kuitenkin muodostuu se, että en usko pystyväni tekemään kyykkyä sekä maastavetoa täysipainoisesti samassa treenissä, eikä tälläistä itse asiassa edes suositella varsinkaan PHAT-jaon alussa. Nyt saattaisin jotenkin selvitä palautumisresurssien kanssa kun painot ovat molemmissa liikkeissä vielä pieniä, mutta myöhemmin tulisi huomattavia ongelmia. Lähdetään nyt kuitenkin siitä liikkeelle, että teen maastavetoa alakroppapäivinä hiljalleen painoja lisäämällä kuitenkaan tekniikkaa rikkomatta. Ja kunnes Mave on mielestäni hyvällä tasolla niin siirrytään ainakin aluksi vaihtelemaan kyykkyä sekä maastavetoa siinä neljän viikon periodissa. Ja ehkä jossain hamassa tulevaisuudessa pääsen jopa tekemään kyykkyä + maastavetoa samassa treenissä!!

   Btw, tässä loistava video maastavedon saloista..




   Ja tässä sen sijaan omaa räpellystä etukyykyn kanssa...





Alakroppa/Vatsat VOIMA 2 (4)

  • + Maastaveto-harjoittelua   60-70kg   4x6
  • 1. Etukyykky   80-82,5kg   3x5
  • 2. Hack-kyykky   97,5kg   2x8
  • 3. Reisienojennukset istuen   55kg   2x10
  • 4. SJMV   100kg   3x5
  • 5. Reisienkoukistukset istuen   130kg   2x10
  • 6. Pohkeet istuen   82,5kg   2x8
  • 7. Vatsarutistus ylätaljassa   60kg   3x8
  • 8. Pohjekone seisten   70kg   3x8

59 minuuttia.


   Takakyykky tosiaan vaihtui etukyykkyyn tässä treenissä ja kolmisen viikkoa painitaan front squatin kanssa. Ihan hyvältä tuntui etarit ja ainakin toistojen syvyyspuoli oli tänään hallussa jos ei muuta. Kokeilin kahta eri käsien asentoa, jossa toisessa kädet ovat ristissä kaulan lähellä (ns. bodari-tyyli) ja toisessa jossa kädet ovat koukussa olkapäiden kohdalla (ns. painonnostajien tyyli). Kummatkin toimivat ihan o-k ei siinä mitään, mutta painonnosto-otteella näihin riisiranteisiin hieman sattuu ja bodarityylillä keskikropasta tuntuu pito katoavan. Toivottovasti nämä voidaan kuitenkin laittaa ensimmäisen kerran piikkiin, ahahah!






   Treenin loppuvaiheesta oli ruuhkaa salilla ja jouduin muuttamaan liikkeiden järjestystä hieman. Ei sinänsä haitannut, mutta se haittasi kun en jaksanut Smithissä tehdä välissä pohkeita niin tein ne sitten Finndeltan pohjekoneessa. Joka muuten on ylivoimaisesti Puodin huonoin laite! En muistanutkaan, että se oli noin huono ja kuinka pahasti se kirraa painojen kanssa. Ei mitään järkeä siinä laitteessa. Never again.




Tiedättekö muuten kun Jenkki purukumipusseissa on niitä arvomerkkejä, joita voi repiä irti? Jos tiedätte ja tiedätte mitä tehdä niillä niin pieni vinkki teille kaikille. Ei kannata osallistua lähiaikoina arvontaan sillä laitoin tänään postiin 90 arvomerkkiä...






And as always.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti