maanantai 13. lokakuuta 2014

Tästä se alkaa...!



   Olen jo pidemmän aikaa miettinyt aloittavani kirjoittamaan blogia eri osoitteeseen, koska tuo minne olen kirjoittanut (Gym-Space) nyt sen reilut kaksi vuotta, rajoittaa hieman toimintaa yksinkertaisuudellaan sekä vanhanaikaisuudellaan. Ja nyt kun vielä tänään aloitin sopivasti aivan uuden treeniohjelman, jolta muuten odotan erittäin paljon tuloksia, niin ei kait tässä muu auta kuin ruveta tännekkin kirjoittelemaan!

   Aion vielä jatkossakin raapustella Gym-Spaceen treenit, mutta tänne olisi tarkoituksena kirjoittaa muutakin juttuja treenien lisäksi. Pääpaino tulee tietenkin olemaan salihommilla ja bodylaiffilla, koska ne vievät yllättävän paljon aikaa elämästäni (sinänsä surullista kun en ole saanut grammaakaan lihasta IKINÄ :D ).

   Menee varmaan hetkinen ennen kuin pääsen kärrylle tänne kirjoittamisesta joten bear with me. Järjestelmä ei ole millään tavalla tuttu ja vaatii aivan varmasti hetkensä, että saan teksteistä kauniita, selkeitä ja sellaisia, että ne eivät näytä 2-vuotiaan kirjoittamilta. Mutta harjoittelemalla ja teitä (onko teitä edes vielä?) kiusaamalla saadaan varmasti jotain kunnollista aikaiseksi!

   Jos kiinnostaa lukea vanhempia tekstejä Gym-Spacesta tai muuten vaan katsella mitä sinne kirjoittelen niin se onnistuu kätevästi alla olevaa linkkiä klikkaamalla - - ->




PHAT (Power Hypertrophy Adaptive Training)


   Olen noin viimeiset 1,5-2 vuotta treenannut 3-jakoisella ohjelmalla ja olen saanut sillä mielestäni hyviä tuloksia aikaan vaikka noin vuosi tuosta ajasta menikin dieettaamisen merkeissä. Mitään vikaa 3-jakoisessa ei ole vaan päinvastoin, se toimii oikein hyvin. Mielestäni nyt on tullut kuitenkin korkea aika vaihtaa ohjelmaa, koska minua kiinnostaa suurien lihasten hankkimisen lisäksi myös voiman kasvattaminen. Ja noihin kahteen tarkoitukseen PHAT-jako toimii (en siis tiedä, mutta uskon vahvasti) täydellisesti!

   En ole mikään asiantuntija PHATin suhteen, mutta paljon olen asiasta lukenut ja pienissä päissäni sitä miettinyt sekä punninnut. Käytännössähän koko homma perustuu siihen, että koko kroppa treenataan kaksi kertaa viikon aikana läpi, ensiksi VOIMA-painotteisesti ja loppuviikosta vielä HYPERTROFIA- eli lihasmassan kasvuun tähtäävästi läpi. Treenejä tulee viikkoon viisi kappaletta ja lepopäiviä kaksi eli tekemistä kyllä riittää meikäläisellä vastaisuudessa.

   PHAT-jakohan on saanut alkunsa lähes legendaariset mittasuhteet saaneen natikkabodari Layne Norton käsistä ja mitä olen internetin ihmeellisestä maailmasta lukenut niin ohjelma on tuottanut monelle hyviä tuloksia. Uskon itse saavani tästä ohjelmasta erittäin paljon irti kunhan kroppa pääsee  varmasti rankan alun jälkeen adaptoitumaan suurempaan treenifrekvenssiin. Viikossa kroppa tulee kuitenkin treenattua kaksi kertaa läpi, joka on "hieman" enemmän kuin 3-jakoisessa, jossa reenasin kropan KERRAN läpi viidessä päivässä. 

   Ja koska, jako on tosiaan aivan uusi ja menee hetkinen ennen kuin kroppa tottuu niin otan alkuun vielä rauhallisesti painojen, toistojen sekä sarjamäärien suhteen. Ei kannata lähteä rakentamaan kattoa kun perustuksia ei ole vielä valettu. Maltti on valttia ja niin edelleen, kyllä te tiedätte ;)

   Tulen jatkossa sivuamaan PHATia monen monta kertaa, mutta tällä kertaa en sen enempää raapustele. Jos haluatte lukea lisää ammattilaisten kirjoittamana niin klikatkaa alla olevia linkkejä...














Yläkroppa VOIMA 1 (1)


  • 1. Kulmasoutu   80kg   3x5
  • 2. Leuanveto VO   5kg   2x6
  • 3. Räkkileuat   2,5kg + 12kg haarniska   2x6
  • 4. Penkkipunnerrus   80kg   3x5
  • 5. Dippi   20kg   2x6
  • 6. Pystypunnerrus kp   26-28,5kg   3x6
  • 7. Hauiskääntö mutkatangolla   28kg   3x6
  • 8. Skull Crusher mutkatangolla   28-33kg   3x6

62 minuuttia.


   Ensimmäinen treeni suoritettiin tuossa aamulla ja kokonaisuutena ihan pätevää settiä. Painot tosiaan ovat vielä maltillisia ja toistot toistoskaalan alapäässä (ei siellä ;) ) sekä totutteleva asenne koko ajan päällä. Penkkipunnerrus tuntui kulkevan ja olisi ollut voimaa punnertaa kovempiakin rautoja. Selkäliikkeet olivat sen sijaan tuntemattomasta syystä hieman raskaan oloisia.

   Arvosanaksi annettaakoon tällä kertaa...






   Mainittakoon nyt vielä, että tultiin eilen emännän kanssa kahden viikon Balin matkalta takaisin joten kroppa on hieman sekaisin muun muassa lentojen ja ruokailujen takia. Balilla treenasin vain viimeisen viikon ensimmäisen ollessa totaalilepoa saliheilumisista.






Näihin kuviin ja iltapalatunnelmiin! (Tässähän pystyy ottamaan suoraan webkameralla kuvaa, huikeeta kehitystä Gym-Spaceen!)






And as always.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti