torstai 22. tammikuuta 2015

Tere tulemast eesti keele kursustele!




   Olen jo pidemmän aikaa miettinyt aloittavani viron kielen opiskelut sillä itse kieli kiinnostaa, siitä olisi varmasti hyötyä tulevaisuudessa ja kielen osaaminen on osa ultimaattista backup-plääniäni kun meikäläinen heitetään pihalle nykyisestä työstäni jolloin joudun etsimään itselleni uuden työn :D Tällöin viron kielestä olisi jonkinlaista hyötyä, joka erottaisi minut muista mahdollisista hakijoista. No toivottovasti tuo viimeinen kohta ei toteudu sillä tykkään nykyisestä työstäni sen verran, että en edes katsele muita ammatteja at the moment.

   Mutta tosiaan. Mielessäni on jo pidemmän aikaa ollut osallistuminen kurssille ja nyt kun siihen tuli mahdollisuus niin otin kerralla härkää sarvista. Tai itse asiassa jos tarkkoja ollaan niin kurssille ilmoittauduin jo viime vuoden puolella, mutta nyt tällä viikolla päästiin aloittamaan itse oppitunnit. Tiistaisin sekä torstaisin klo 17.00-19.30 ja yhteensä kolme oppituntia (á 45min) kerrallaan. Ja mikä parasta! Sainpa houkuteltua rakkaan vaimoni mukaan ensimmäiselle kurssille niin ei tarvitse tälläisenä epäsosiaalisena lihapäänä olla yksin tuntemattomien seurassa :)

   Viron kieli saattaa hyvinkin nousta suureen rooliin tulevaisuudessa jos Suomen hallitus jatkaa esimerkiksi tällä nykyisellä linjalla yrittäjien/yrittämisen suhteen. Virossa muutenkin tehdään monia asioita paremmin kuin Suomessa vaikka sitä ei ihan heti uskoisi...

 


   Nuo oppitunnit järjestetään Eesti Maja -Viro-keskuksessa, joka sijaitsee Helsingin Suvilahdessa ja järjestäjänä toimii Tuglas-seura. Nyt on kaksi kertaa käyty paikalla mesoamassa ja ihan hyvältä vaikuttaa meno. Mitä nyt tahti tahtoo opettajalla olla aika ripeä ja täytyy olla oikeasti hereillä tunneilla jos haluaa jotain oppia.






   Ilmoittauduin jo kahdelle seuraavalle jatkokurssille ja jos satun niille mahtumaan niin tätä lännen kieltä tulen opiskelemaan aikalailla kesään saakka. Tiistaista ja torstaista tulee näin ollen mukavasti kehon sekä mielen harjoittamisen päiviä; aamulla salitreeniä ja illalla eesti keelt.

   Itse olen sitä mieltä, että mieltä ja ennen kaikkea muistia täytyy harjoittaa ihan yhtä lailla kuin kehoakin. Jos aivoja ei käytä niin ne rappeutuvat samalla tavalla kuin jos lihakset eivät saa tehdä työtä. Keho on luotu liikkumaan ja aivot ajattelemaan. Kielten oppiminen on mitä parhainta treeniä aivoille sillä se pistää ne tekemään raskasta työtä!
   


Selkä/Olkapäät HYPERTROFIA 3 (15)

  • 1. Leuanveto MO   4x6-15
  • 2. Yhden käden soutu kp  26kg   4x10
  • 3. Ylätalja kapealla kahvalla   60-65kg   2x10-15
  • 4a. Incline DB Shrugs   26kg   2x12-15
  • 4b. Olankohautukset selän takana Smithissä   61,5kg   2x15
  • 5. Latsiveto ristikkäistaljassa   20-25kg   2x15-20
  • 6. Kajakkisoutu   30kg   3x12
  • 7. Takaviparit istuen kp   9kg   4x15
  • 8. Yhden käden vipunosto sivulle kp   11kg   3x15
  • 9. Pystysoutu tangolla   41kg   2x11-12
  • 10. Pystypunnerrus kp   13,5-28,5kg   4x6-10 + 1xtuplapudotus

75 minuuttia.


   Heräsin hieman suunniteltua myöhemmin niin piti jumppaila ripeään tahtiin ja lähteä nopean kodin kautta opiskelemaan itselle tuota uutta kieltä. Forkuille en ottanut loppuun rannerullailuja, koska viime päivinä on taas tuntunut, että ne eivät ole kunnolla palautuneet. Tämän lisäksi oikea käsi puutuu aina silloin tällöin, en sitten tiedä onko sillä yhteyttä mihinkään?

   Hyvää settiä oli tämä kyseinen treeni vaikka piti hieman kiirustaa hommissa. Toivottovasti latsit on huomenna herätessä yhtä kipeät kuin ne olivat viime viikolla! Se merkitsisi vahvasti sitä, että teen jotain (kerrankin) oikein..


And as always.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti