tiistai 19. toukokuuta 2015

VOIMAA (ei oolee)




   Eilen otin maanantaiseen tapaan yläkroppaa voimapainotteisesti ja tässäpä ne heilumiset:

Yläkroppa VOIMA 1 (32)

  • 1. Penkkipunnerrus   115kg   3x3
  • 2. Dippi   60kg   2x5
  • 3. Kulmasoutu MO   120kg   3x5
  • 4. Leuanveto   MO/VO   15kg   2x8 + 45kg   1x2
  • 5. Ylätalja VO   120kg   2x6-7
  • 6. Pystypunnerrus seisten tangolla   70kg   3x5-6
  • 7. Skull Crusher mutkatangolla alaviistopenkillä   55,5kg   3x5-7
  • 8. Hauiskääntö mutkatangolla   55,5kg   3x5
  • 9. Coc   #1,5   3x4-8 + #1   1x20 sek pito
120 minuuttia.


   Ei ollenkaan huonoa humppaa ollut tämä vaikka ei nyt ihan putkeen mennytkään. Penkkipunnerruksessa tuli stoppi aina kolmannen toiston kohdalla (vasta avustettuna tuli ylös), kulmasoutu oli raskasta kun ei nähnyt peilin kautta riuhtomisia ja muutenkin vähän nahkeata oli tekeminen. Liekö kevennys ja muut hössötykset viimeisten viikkojen aikana ottaneen veronsa? 


   Tänään otin sitten alakroppaa ja vatsoja myöskin voimapainotteisesti. Todella onnistunut treeni PAITSI gyyggäilyt oli aikamoista ripulointia. Tässäkin tekeminen vaikeutunut huomattavasti uuden salin myötä kun kyykkypaikoilla ei ole peilejä käytettävissä. Tässä vaiheessa kaikki kisailijat huutavat kurkku suorana "NO EI KISOISSAKAAN OLE PEILEJÄ, PELLE! STNA!" Joo ei olekaan ja olen tietoinen tästä + 1. en ole menossa kisoihin, koska olen tälläinen wannabe voimabodaaja ja 2. en ole käytännössä ikinä muutamaa hassuu kertaa kyykännyt ilman peiliä niin vaatii auttamatta totuttaumista. Mutta kaipa sekin tästä lähtee tottumisen ja harjoittelun myötä taas lentoon? Tasapainon kanssa tuntui olevan jonkinlaista ongelmaa eikä oikein tiennyt mihin olisi pitänyt katsella. Tai sitten vaan unohdetaan nämä kaikki ja laitetaan sen luontaisen heikkouden pikkiin tämä(kin) ?

   

   Yksi uuden Voimapuoti Gymin uusista laitteista on alla olevalla videolla esiintyvä reisikoukistus maaten-kone. Yllättävän toimiva apparatus on ja mukava saada uudenlaista ärsykettä noille siimoille, jotka roikkuvat tuolla perseen alapuolella. Tänään en tosin keskittynyt liikkeessä kummoiseenkaan tuntumaan vaan annoin voimapainoitteisen päivän mukaisesti vain vauhtia liikkeelle. Tuntumahomoilujutut on sitten hypertrofia päivien juttuja. 

   Sama juttu itse asiassa tuossa maastavedossa, että siinä ei saa IMO miettiä mitään tuntumaa vaan painot täytyy vain riuhtoa ylös sieltä hinnalla millä hyvänsä! Välilevyt tietysti huomioon ottaen ;)




Alakroppa/Vatsat VOIMA 1 (32)

  • 1. Takakyykky   160kg   3x2-3
  • 2. Maastaveto   157,5-160kg   2x5
  • 3. Vipuvarsiprässi   380kg   2x10
  • 4. Reisienojennukset istuen   77,5kg   2x8
  • 5. Reisienkoukistukset maaten   65-70kg   2x8-10
  • 6. Hoover   55kg   1x65sek
  • 7. Vatsarutistus ylätaljassa   87,5kg   2x8
  • 8. Pohkeet Smithissä   161,5kg   3x10
  • 9. Pohkeet istuen   110kg   2x10
108 minuuttia.


   Vipuvarsiprässissä ylitin itseni hienosti kun tuli molemmissa työsarjoissa otettua maximit eli kymmenen toistoa kahden hikisen kuutosen sijaan, jotka otin viimeksi kun prässiä tykiteltiin. Liekkö pieni ihminen kimpaantunut tuosta kyykkypelleilystä?


   Sunnuntaina kävin Eesti-Majassa tekemässä viron kielen B1-tason kokeen kun mahdollisuus tuollaiseen avautui. Oli muuten ensimmäinen kerta kun sellainen järjestettiin Suomen kamaralla kun normaalisti näitä järjestetään yksinomaan tuolla Suomenlahden toisella puolella. Ei nyt mitenkään erityisen hyvin sujunut, mutta uskon silti pääseväni kyseisestä höskästä läpi. Tuli niin hemmetinmoinen kusihätä sen ensimmäisen osion puolivälissä etten pystynyt enää keskittymään! :D Ja toiseksi jos natiivi eestiläinen (muu kuin tentin vastaanottaja) olisi kuullut sen puhumisosion niin hän olisi työntänyt puukon suoraan sydämeeni. Mitään sanomatta. Säälimättä.

   Mutta katsotaan mitä tuleman pitää, 30 päivän kuluessa pitäisi tulla tulokset. Jos ei mene läpi niin varmasti käyn yrittämässä uudelleen jossain vaiheessa. Ps. B1-tasolla meikäläisen pitäisi olla vasta kun tuo viimeinen viron kielen kurssini päättyy about kuukauden kuluttua ;)

B1Can understand the main points of clear standard input on familiar matters regularly encountered in work, school, leisure, etc. Can deal with most situations likely to arise whilst travelling in an area where the language is spoken. Can produce simple connected text on topics which are familiar or of personal interest. Can describe experiences and events, dreams, hopes and ambitions and briefly give reasons and explanations for opinions and plans.
   Klikatkaa kuvaa jos kiinnostaa (ja osaatte eestimaan kieltä)...




   Ja Puolustusvoimiltakin tuli tänään kirjettä. Hyviä hommia hyviä hommia ;)






And as always.





2 kommenttia: