sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

TIlannepäivitystä




   Oikean kipeän polven kanssa ollaan menty ehkä piirun verran eteenpäin, mutta mitään maailmaa mullistavaa ei ole tapahtunut tässä vajaan viikon kuluessa. Oiskohan ollut tiistaina sellainen kivuton päivä jolloin onnistuin jopa kivutta pyöräilemään salille ja sieltä kotiin, mutta heti seuraavana päivänä polvi olikin sitten palannut jo normaaliin kakkaolotilaansa. Noin muutenkin vaihtelua hyvän ja huonon välillä tuntuu olevan enemmän kuin laki sallii :/







   Tuon linkin pohjalta olen saanut nyt kohtuu hyvää informaatiota miten edetä tällaisen homman kanssa. Osa noista vinkeistä on tosin sellaisia, että niistä ei saa aivan heti apuja vaan ne vaativat aikaa toisin kuin esimerkiksi putkirullailut tai venyttelyt. Paljon on tullut etsittyä muutakin informaatiota Internetin ihmeellisestä maailmasta enkä mielelläni jättäisi kiveäkään kääntämättä, jotta saisin tuon polven kuntoutettua =  jotta pääsisi kyykkäämään = loppujen lopuksi kasvamaan (tai toivomaan, että kasvaisi). Kyllä tästä vielä hyvä tulee, siitä olen varma. Yksi kova ässä meikäläisellä on vielä hihassa, josta odotan paljon apuja ;)


Kevennys


   Huomenna maanantaina on pakko aloittaa 1-2 viikon kevennys treenirintamalla, koska on taas ruvennut näkymään noita tuttuja ylirasituksen oireita; hermosto jumissa, ärtyneisyyttä, mistään ei saa otetta, nukun miten sattuu, voimatasot laskevat ja treenaaminen ei maistu normaaliin tapaan. Ja onhan tässä taas mennyt se 8 viikkoa edellisestä kevennyksestä joten noin ajallisestikin on ihan perusteltua ottaa deloadia tähän väliin. Voi muuten olla, että tarvitsen tällä kertaa kokonaiset kaksi viikkoa kevennystä normaalista heilumisesta, koska nyt on jo parin viime viikon aikana ennen kaikkea nuo voimatreenit olleet sellaista tarpomista ettei mitään rajaa. Ja kun bonariksi lisää vielä tuon kipuilevan polven niin aika mieli maassa ollaan oltu etenkin noissa voimatreeneissä. Hypertrofiatreenit sen sijaan ovat olleet ihan päteviä eikä niistä löydy oikein mitään valituksen sanaa. Alakropan treeneissä olen saanut takareisille tosi hyvää settiä tehtyä ja viime viikolla sekä nyt (perjantain treenistä) takareiskat ovat olleet todella kosketusarat. Mutta tämä selittynee suurimmaksi osaksi sillä, että reiden takaosat eivät välttämättä ole tottuneet näin kovaan höykytykseen ja vieläpä kertalaakista.

   Voi myös olla, että en ota yhtään polvia rasittavia liikkeitä nyt tämän kevennyksen aikana vaan annan oikeasti parin viikon levon sinne suunnalle. Tietysti voisin tehdä jotain reidenojennuksia muutaman sarjan, mutta kun ei tässä kasveta kuitenkaan niin miksi ei annettaisi kunnon lepoa? Pari viikkoa rasituksen keventämistä, runsasta rullailua sekä venyttelyä = avot! Polvet ovat kuin uudet! No, saapi nyt nähdä mitä teen...








Marjastusta


   Alkuviikosta käytiin muuten ottamassa luonnon parhaimpia herkkuja eli mansikoita talteen synkän, kylmän ja pitkän Suomen talven varalle. Eipä tuossa hommassa kovin kauaa kestänyt kun kerättiin kahteen pekkaan kuutisen kiloa mansikoita ja sitten kotona ensiksi perattiin ja sitten purkitettiin pakkaseen kuutisentoista rasiaa. Kilo mansikoita maksoi itsepoimittuna 4,9 kiloa ja on muuten hyvää! 

   Täytyy ehkä käydä vielä toisen kerran poimimassa mansikoita, koska eihän nuo tule millään riittämään kun marjoja menee pelkästään allekirjoittaneella se 200 grammaa päivässä! Halvemmaksi se kuitenkin tulee itsepoimittuna versus kaupasta ostetut talvella...

   Mustikoitakin lähden 100% varmasti poimimaan vielä tänä vuonna kunhan ne ensiksi vaan kypsyvät. Poimisin varmaan 2000 litraa mustikkaa ilmaiseksi tuolta metsistä jos tuo meidän pakastin ei rajoittaisi toimintaa pienellä koollansa :( 







Vuosia lisää mittariin


   Tänään sunnuntaina juhlistettiin myös lyhyesti meikäläisen syntymäpäivää, joka oikeasti olisi kylläkin vasta huomenna. Huomenna emme välttämättä kerkeä vain samalla tavalla viettää sitä niin sen takia oli perusteltua juhlia eläkkeen lähenemistä jo tänään.

   Talon emäntä leipoi hienon Kinder (!) kakun meikäläiselle... :´)





   Vaimoke antoi myös aivan loistavan lahjan, koska todennäköisesti hänkin on huomannut, että "Eihän tuo pelle ole kehittynyt penkkipunnerruksessa moneen vuoteen!" Jos Slingshot ei ole tuttu niin klikatkaapa linkkiä auki ja vakuuttukaa!

   Harmittavasti osuu vain tämä kevennys tähän väliin niin en pääse täysin räjäyttämään penkkiä uuteen kasvuun. Voipi silti olla, että huomenna testailen hieman pienemmillä tahi suuremmilla raudoilla tämän aparaatin toimivuutta... ;) Innoissani joka tapauksessa olen tästä!









And as always.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti